Bed & Breakfast Domaine du Chien, voor een vakantie met de hond.  
 
Bed & Breakfast
Domaine du Chien
Kamers
De kamers
Chalet Spirit
Te huur
Omgeving
De omgeving
Foto's
Presentatie
Info
Extra info
Prijzen
Onze B&B
Route
Beschrijving
Gastenboek
Uw reactie
Contact
Mailen of bellen
 
       

De omgeving:

Ardennen: natuur, cultuur en actie in een bijzonder omgeving

In de Ardennen kan men zonder ver te reizen een bijzondere vakantie vieren. De natuur is heel gevarieerd en biedt verrassende en fraaie uitzichten. De kans dat u tijdens een wandeling reeŽn, edelherten of een kolonie wilde zwijnen tegen komt is hier nog steeds groot.
Voor de actieve vakantieganger zijn er genoeg mogelijkheden voor het sportieve element. Met name het beklimmen van rotswanden, kanovaren en het verkennen van het landschap per mountainbike. Wandelfanaten komen aan hun trekken in de uitgestrekte en relatief dunbevolkte heuvel en bosgebieden.

Devantave
Het dorp Devantave is gelegen boven aan de vallei van de Ourthe, op 380 meter hoogte. Het is omringd door prachtige bossen en valleien. In dit dorp vindt u onze Bed & Breakfast
In de onmiddellijke omgeving kan je diverse wandelroute's lopen langs bewegwijzerde en onbewegwijzerde paden. Deze laatste voor wandelaars met een uitstekend richtingsgevoel. Men kan hier dan ook nog uren dwalen zonder een mens tegen te komen.

Vanuit Devantave bent u in 10 minuten rijden al in La Roche. Ook de bekende grotten van Hotton liggen bijna op loopafstand. En voor een bezoek aan het kleinste stadje ter wereld Durbuy is het 20 minuten rijden.
Ook Langlaufers kunnen hier hun hart op halen op 7 km ligt Samrťe waar je in de winter kunt langlaufen en iets verder ligt de Baraque de Fraiture met ski- en langlaufpistes.

Bezienswaardigheden:

La Roche
La Roche biedt u een grote keuze aan activiteiten zowel sportief als op cultureel gebied. De 250 kilometer uitgezette wandelingen voor wandelaars en fietsers en 20 kilometer voor afvaarten van de Ourthe zullen de sport en natuurliefhebbers tevreden stellen.

Hotton
De grotten van Hotton zijn de enige toeristische grotten van het land die in hun geheel geklasseerd zijn door de Koninklijke Commissie van Gebieden en Monumenten. Kort geleden hebben de grotten een nieuw toeristisch circuit gekregen die drie keer langer en twee keer dieper is. U kunt naar de oppervlakte terugkeren per lift (35 meter).

Durbuy
Het "kleinste stadje ter wereld".
Het oude hart van de stad is een niet te missen uniek plekje. Een korte wandeling door een doolhof van middeleeuwse steegjes heeft een charme die niemand onberoerd kan laten.

Samrťe
Samrťe is een favoriet langlaufgebied, statistisch valt hier de meeste sneeuw. Het gemiddelde tussen 1985-1987 viel er 54 dagen per jaar sneeuw op de grond van Samrťe en 29 dagen met meer dan 10 cm sneeuw.

Baraque de Fraiture
Hier kunt u skiŽn en langlaufen, er zijn 4 sleepliften, lengte van de afdalingen 2 kilometer met een hellingpercentage van 15%, de langste afdaling is 1000 meter. Ook is er een mogelijkheid voor het huren van sneeuwscooters en quads.
 
Bed & Breakfast, vakantie en wandelen met de hond in de Ardennen in Belgie.  
© 010 Webdesign